Startelva: Adrian – Markus A, Marcus E, Matte, Markus Ah – Aman, Anton, Pontus, Alex – Oskar, Amir Naffah (debutant)

Tristan som kom in som vänster yttermittfältare redan efter 11 min sedan Markus A skadats och som sedan spelade en kvart i den positionen men därefter innermittfältare tills han blev utbytt med kvarten (?) kvar.
Lamin som kom in som anfallare efter 35 min och spelade som sådan matchen ut.
Riky som spelade högerback sista halvtimmen.
Alexander som spelade sista 20 som först vänsteranfallare men de fyra övertidsminuterna efter Amans utvisning fick avsluta som vänsterback.
Milad som spelade sista kvarten som mittfältare.

Eftersom det blev ganska många rätt täta byten och positionsbyten när vi en bit in på andra halvlek först gick över till 4-3-3 och senare också 3-4-3 (och min dagsform inte var den bästa efter väldigt lite sömn) så hängde jag inte riktigt med i allt och jag tar gärna emot kompletteringar/korrigeringar.

Tyvärr fick alltså Markus A utgå skadad redan efter 11 min efter att ha drabbats av en yrsel som gjorde att man kunde befara en hjärnskakning, en olycklig start inte bara för Markus själv utan också för vårt lag som fick stuvas om en aning direkt; Tristan in på vänsterkanten, Alex över till den andra kanten medan Aman gick ner på Markus högerbackplats.

Första halvlek präglades av ytterst få rejäla målchanser. De inskränkte sig väl egentligen till bara två. Efter bara 25-30 sek hade de ett fint anfall, där ett vänsterinlägg nådde en omarkerad spelare som från sin position rätt nära mål borde kunnat sätta bollen i mål men med avsevärd kraft sköt utanför. I den 25:e min gav Oskar istället oss ledningen.

I den andra hände det desto mer och efter 2.20 hade Svedala vänt till 2-1. I den 53:e min visade Lamin sin oerhörda snabbhet när han på sin högerkant rusade ifrån sin bevakare men det avslutande skottet gick tätt utanför. Vi skulle dock kvittera bara 2 min senare, åter med Oskar (delad tvåa i seriens skytteliga men långt efter Carl Wreme i Limhamns FF) som målgörare. Men målorgien första kvarten av andra halvlek var inte slut med det utan i den 60:e min gjorde Svedala 3-2 vilket ju också skulle visa sig bli slutresultatet.

I den 69:e min fick en Svedalaspelare fritt skottläge från ungefär straffpunkten som räddades fint av Adrian. I den 79:e min uppstod det en mycket rörig situation nära Svedalas mållinje där det åtminstone 2 gånger såg ut som att bollen var på väg över linjen men märkligt nog inte gjorde det. Det hävdades av vissa av våra spelare att vi här skulle haft straff. Hur rimligt detta var, var jag inte människa att bedöma.

I den 90:e min fick såväl Aman som deras mycket duktige Victor Isgren (utan honom hade nog resultatet blivit ett annat) båda sin andra varning och blev således utvisade.

Det hela var en spel- och chansmässigt jämn match där det väl slutligen måste nämnas att ingen av målvakterna alls hade sin bästa dag.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 9-6 Avslut utanför: 5-7